Watson boşanan ailesinin yeni eşleri ve çocuklarıyla geniş bir ailede büyüdü. Babasının Nina ve Lucy isimli ikizleri
[46] ve kendinden 4 yaş küçük Toby isimli çocuğu vardır. Annesinin yeni eşinden iki çocuğu vardır (Emma'nın üvey kardeşleri) ve düzenli olarak onlarla kalmaktadır.
[47] Kardeşi Alexander iki
Harry Potter filmlerinde gözüktü
[46] ve BBC yapımı
Ballet Shoes 'da üvey kardeşleri Pauline Fossil karakterinin gençliği rolünü canlandırmıştır.
[46]Annesi ve kardeşiyle Oxford'a taşınan Emma 2003 yılına kadar
The Dragon School 'da okumuş daha sonra
Headington School 'a geçmiştir.
[7] Film setleri sürerken Watson ve akranları günde 5 saatten fazla özel ders aldı
[48] filme konsantre olmasına rağmen eğitimine başrılı bir şekilde devam etmiştir.
[48] 2006 Haziranında General Certificate of Secondary Education(Liseyi bitirme sınavları) sınavına girmiş ve 10 dersten 8'inden A* ve 2'sinden A notunu almıştır.
[49]Watson Harry Potter serisinden 10 milyon sterlinden fazla kazanmıştır
[4], böyle bir parayı yapacağı hiçbir işte kazanamayacağını kabul etmektedir. Filmlerden kazandığı parayı ailesine vermiş ve üniversite masrafları için bankaya koymuş.
[50] Ancak okulu bitirdiği zaman tam manasıyla aktris olmaya başlayacağını belirten Watson " İnsanlar neden istemediğimi anlamıyorlar.. fakat okul hayatı arkadaşlarımın arasında olmak beni koruyor. Bu benim gerçek hayatta olmamı sağlıyor" demiştir.
[10] Çalışırken olumlu olmaya çalıştığını belirtip ailesinin ve meslektaşlarının mutlu bir deneyim için ona yardım ettiklerini söylemiştir.
[28][47][51] Watson Harry Potter serilenin yıldızları
Daniel Radcliffe ve
Rupert Grint ile çok eğlendiğini aralarında kardeşlik bağı olduğunu söylemiştir.
Dans etmek, şarkı söylemek,
çim hokeyi,
tenis, resim çizmek
[7], balık tutmak
[52], ve WTT'ye bağışta bulunmak ilgi alanları arasındadır.
[53][54][55] Kendisini "birazcık
feminist"
[10][47]olarak tanımlayan Watson'ın hayran olduğu oyuncular
Johnny Depp ve
Julia Roberts.